Автор: Genadiy Zakladnuy

 З того моменту, коли в нашому магазині з'явився інвентар фірми Xiom минуло не так багато часу. Скажу по правді, я недооцінював якість цього бренду. Здавалося б, як корейська фірма може створити гарну конкуренцію грандам виробництва інвентаря для настільного тенісу!? А ось тепер я особисто переконався в обратном.Да, Xiom дійсно поставилися серйозно, перш за все, до виробництва накладок. Добре розроблена технологія накладок, що коштує не малих гроші, і перевірені європейські виробники накладок це те, що виводить інвентар корейського виробника на належний рівень.

  Наступний факт говорить сам за себе. Щорічно проводиться в Японії рейтинг Топ - 10 накладок, за 2010 рік відзначив відразу 3 накладки Vega фірми Xiom і відвів їм заслужені місця у цій десятці. В той час, як не дивно, своя ж, японська фірма Butterfly, задовольнялася лише одним місцем в цьому рейтингу, якого удостоїлася накладка із серії Tenergy.

  Протестувавши перші 4 накладки, мною був зроблений висновок: ці накладки - одні з небагатьох, добре моделюють Tenergy від Butterfly.

  На жаль, ціна накладок Tenergy сильно кусається. І маючи гарну альтернативу в особі лінійки накладок отXiom, я вже не переплачу ті зайві 50% на накладці. Зараз же продукти Donic і Xiom, завдяки підвищенню цін Butterfly на свою продукцію, стають більш актуальними.

  Отже, накладки, які я встиг протестувати це Vega Pro, Vega Europe, Omega 4 Europe і Omega 4 Pro. На останній з яких я поки що зупинився і граю на бекхенде. Перше, що кидається в очі - чорна губка, яка стала "візитною карткою" серій Vega і Omega. Здавалося б, чорна губка, це просто візуальний клон накладки Haifu Whale 2! Але немає! У цьому Xiom виступила в якості інноватора, накачавши губку карбоном. Що додало губці специфічного, незрівняного ні з яким іншим, ефекту.

  Візуально поверхня топшіта всіх чотирьох накладок, як на мене, однакова. Змінюється лише еластичність поверхні. Причиною тому кілька різна щільність кількості шипів. Ну і, безумовно, на загальні характеристики впливає жорсткість губки. Сама м'яка, контрольна і повільна, з цієї четвірки, накладка Vega Europe. Дуже приємна в блоці і всяческом прийомі м'яча. Ідеально підходить для гри в ближній і середній зоні. Трохи нагадує накладку Donic Silver, хоч дещо й поступається їй у швидкості. Вдало справляється з найменшими неточностями технічного виконання гравця, які в більш активної накладці, такий як Omega 4 Pro, призводять до невимушені помилки. Недолік Vega Europe - брак вибухової потужності. Це добре відчувається при виконання топспінов по добре підрізають м'ячу. Немає проблем дати траєкторію м'яча з невеликою швидкістю. Але дати при цьому швидкість - не її коник. Як і кожна м'яка накладка, довговічність цієї гумки трохи скорочується за рахунок її еластичності. Слід висновок: накладка добре підходить для гравців початківця та середнього рівнів.

  Наступна накладка лінійки Vega - Vega Pro. Це перша накладка, яка мене змусила замислитися і усвідомити те, що Xiom дійсно добре змоделювали Tenergy. Мені вона здалася трохи м'якше Tenergy 05, хоча деякі гравці вважають її жорсткіше. Можливо ми випробовували різні серії накладок, але можна з упевненістю сказати, що накладка приблизно тієї ж жорсткості. У лінійці наших 4-х накладок вона на третьому місці по жорсткості після Vega Europe і Omega 4 Europe, починаючи із самою м'якою.

  Поверхня Vega Pro матова. Після тижня тренувань цій накладкою стало ясно, що довговічність накладки на рівні, як і декларував виробник. Нічим не поступається своєму дорогому "попередникові"! Звичайно ж, малася на увазі Tenergy 05. У накладці присутній гармонійне поєднання швидкості і почуття. З упевненістю можна сказати, що накладка не для пасивної гри. Найкраще підходить для форхенда, так як в ній досить мощі для завершення атаки. У той же час на більш повільних підставах цілком буде доречна і на бекхенде.

  У часи накладок з ефектом переклеювання, коли професіонали користуються прискорювачами, можна сказати, що уVega Pro достатньо тієї сили, яка в ній закладена і без бустеренія. Добре грає як у стола, так і в далекій зоні. При вирощених по підрізуванні дає хорошу траєкторію і складний м'яч з сильним обертанням. Це стосується як навісних, так і швидкісних ТОПС. При подачі відчуваються зчіпні якості гуми, що так само добре і в короткій грі. Недолік накладки - пасивний прийом, гра в блоці. Не можна говорити, що ці елементи виконання не під силу накладці. Я, для повноти, лише вказую найслабшу сторону з усього можливого арсеналу.

  Vega Pro добре підійшла Віктору Єфімову, як справа так і зліва. Для нього це прекрасна альтернатива Butterfly Tenergy 05. Втім, як і для мене Omega.

  Наступна тестована накладка - Omega 4 Europe. Має щось спільне з Vega Europe. Цією накладкою легко контролювати м'яч у блоці. Відчувається приємне відчуття м'яча, що відмінно підходить для ближньої та середньої зони. Добре контролюється і направляється потужний м'яч із середньою зони. При цьому накладка дає хорошу, дугоподібну траєкторію м'яча, що добре позначається на пристойній стабільності попадання. Дальня зона для накладки теж під силу. М'яч спокійно повертається на стіл.

  У порівнянні з Vega Europe, Omega 4 Europe має більш агресивний характер. В ній трохи більше вибуховою потужності. Все це тому, що губка небагато жорсткіше. Хоча як і раніше її можна віднести до розряду «м'яких». По жорсткості Omega 4 Europe схожа на Tenergy 64, але значно випереджає її в контролі. Єдиний невеликий недолік накладки це те, що під час гри по висхідному м'ячу, трохи не вистачає зчіпних якостей самого топшіта.

  За своїми характеристиками Omega 4 Europe, окромя Tenergy 64, так само може порівнюватися з Donic Acuda S2. Накладка має підвищену зносостійкість, хоча розряд «м'яких» накладок робить її вразливою до механічних пошкоджень. Накладка добре підійде, як для гри на форхенде, так і на бекхенде. Її можна рекомендувати як професіоналам, так і любителям.

  Omega 4 Pro найпотужніша з розглянутої четвірки. У ній досить вибуховий мощі, для того щоб зробити нищівний хід. Накладка небагато жорсткіше Vega Pro і, як на мене, трохи швидше. Найкраще накладка підійде для правобічної гри. Вона добре чіпляє м'яч, як на столі, так і за його межами. Це позитивно позначається так само в короткій грі і подачі. Недолік накладки, так само як і у Vega Pro - пасивна гра. Як би там не було, Omega 4 Pro, вважаю, послідовником Vega Pro, для тих, хто хоче отримати від накладки більше гостроти в грі. Чудово замінить накладки Tenergy 05. Приставка Pro дійсно відповідає професійній накладці.

  Як ви вже зрозуміли, я взяв накладки різних серій Vega і Omega 4, але з однаковими префіксами Europe і Pro. Перехід до активності здійснюється від Vega до Omega 4. До контролю від Omega 4 до Vega. Відносно Europe і Pro, то можна говорити, що накладки досить схожі між собою. Трохи відрізняється Asia. Але про них позже.Существуют ще накладки Vega Elite і Vega Asia, Omega 4 Elite і Omega 4 Asia. Найближчим часом постараюся протестувати ці накладки і описати для Вас свої враження. І не будемо також забувати про Omega 3 (з білою губкою), яка так само досить популярна в Азії. Олімпійський чемпіон Ryu Seung Min (Корея) не просто так грав саме Omega 3.

 

З ув Закладний Геннадій

23.03.2011 р.

 

Дата: 21 січня 2013