Автор: Genadiy Zakladnuy

Читаючи огляди накладок Xiom, Ви, напевно, звернули увагу на те, що я обіцяв протестувати підставу Xiom Zetro Quad. Так от, якраз тоді я і взяв на пробу це підстава. Сказати є що. По-перше: якщо б я зробив огляд підстави після 3 перших днів, повірте, нічого доброго ви б про нього не прочитали б. А так, зауважте, роблять чи не всі, хто пише огляди інвентаря для настільного тенісу. Пограв три дні і ось тобі готова статейка. Читай і радій. Саме такий підхід і є причиною різного роду помилкової інформації. І накладок це стосується більше, ніж підстав. Я Вам, здається, це вже обьяснять.
  Так от, мої перші враження про деревинці: швидко. Дуже швидко. Є контроль, але швидкість настільки велика, що я не встигав обробляти м'яч! Єдине, що мені дуже сподобалося з самого початку це подача. Я не відчув якогось дискомфорту. Подача, по ідеї, повинна була вилітати, а вона чомусь виходила короткою. Це було перше, що натякнуло мені про те, що Zetro Quad не настільки втрачене.
  День, два, три, тиждень - нічого не змінювалося. Продовжував грати тільки тому, що був живий інтерес. Такого роду підставами я не грав у своїй кар'єрі. Хотілося чогось нового. Йшов час, я в'їжджав.
  Я розумів, що основний плюс такої підстави - це раціональне використання техніки. Використовуючи швидкість суперника - швидко і гостро повертати йому м'яч.
  Період адаптації пройшов. Дерево пройшло період обкатки, небагато вибилось. Швидкість підстави увійшла в звичку. Тоді почав помічати нюанси. Так як верхній шар підстави зроблений з дерева хінокі, а це додає основи м'якість і контроль, по неволі відчуваєш, як м'яч якусь частку секунди затримується на поверхні. Відчувається вібрація в ручку. Відчуваєш, як сам направляєш м'яч. Так, це не на одному рівні з підставами OFF і ALL серій, але все ж ... Це приємне відчуття і від цього ловиш кайф. Рівно так само, як і від накладок з ефектом переклеювання. Скидання короткого м'яча став стабільніше. Вибираю кут і проводжу ракетку. М'яч летить туди, куди його направляєш. Чого не скажеш у випадку з повільними підставами, де м'яч мимоволі під час торкання ще потрібно обробити, надаючи йому більше швидкості.
  Далі - цікавіше. Блок. Не встиг обробити, поставив ракетку - м'яч відскочив на бік суперника. Ніякого дискомфорту - досить кута ракетки. Також ніяких проблем з дальньої зоною. Все на столі. Мінус - топспін по підрізуванні. Потрібно більше приділяти уваги обробці м'яча.
  Спробував на підставі накладки Xiom Omega 4 Pro, Xiom Omega 4 Euro, Xiom Omega 3 Euro. Як на мене, для Xiom Zetro Quad жорсткі накладки більше підходять. Підстава дійсно заслуговує довіри. Поки граю їм і міняти не збираюся.
 Хочу лише Вам нагадати. У кожної фірми-виробника є своя власна шкала оцінки швидкості і контролю. Багато хто з Вас помітили, що той же Xiom Stradivarius має класифікацію OFF +. Роблю уточнення - Xiom Stradivarius та ж копія підстави Butterfly Timo Boll Spirit OFF. Може компанія Xiom і не ставила перед собою завдання скопіювати підставу, але все ж підстави вийшли ідентичними. Тобто, ракетка Xiom Stradivarius той же Timo Boll Spirit OFF. У порівнянні з Zetro Quad, Stradivarius тонше, легше і жорсткіше. А ось Zetro Quad явно швидше. Його можна віднести все до тієї ж звичною для нас шкалі. OFF +.
  Окремо хочу акцентування вашу увагу на накладці Xiom Omega 3 Euro, яку протестував в ході тесту підстави. І був сильно здивований. Адже не просто так Ryu Seung Min грав цієї накладкою! Це той же самий Bryce Speed ​​FX. Швидкість польоту м'яча однакова. Накладка така ж легка і контрольна. Є візуальна різниця. Внутрішні шипи накладки Omega 3 більше за розміром. Не такі великі, як у Butterfly Tenergy 25, але все ж більше. На мій погляд, це дійсно хороша альтернатива для любителів Bryce Speed ​​FX. Та й обертання у Xiom Omega 3 трохи краще.
  З плином часу, я і багато знавців такого тонкого виду спорту, як настільний теніс, все більше віддають свою перевагу інвентарю фірми Xiom. Авторитет покупця завоювати складно. Лише якісний товар заслуговує на увагу.

Дата: 21 січня 2013