Автор: Genadiy Zakladnuy

У липні Полтава провела другий черговий турнір. На цей раз турнір на призи фірми Xiom. Нагадаю, що юіньскій місяць ознаменувався турніром на призи Donic. Так от, з 25 по 27 липня пройшов перший відкритий турнір з настільного тенісу, присвячений корейському виробнику. Чесно зізнаюся, ще два роки тому, Ксіом для мене не був настільки шанованим. Мало того, я навідріз відмовлявся вірити тому, що корейська фірма може на рівних конкурувати з такими відомими і сильними компаніями, як Donic, Andro, метелик. Думаю, багато хто вважав так само. А вважали, виявляється, не вірно! Про це я й хотів би розповісти нашим читачам.

  Може випадково, а може і ні, але так склалося, що на відкритті турніру був присутній віце-президент компанії Xiom. Він дійсно приїхав з робочим візитом в Україну для того, щоб особисто взяти участь у нашому заході і побачити настільний теніс України своїми очима. Звичайно ж, це не могло не порадувати наших учасників. Після церемонії відкриття всі спортсмени, мали можливість просто привітатися з Семом або сфотографуватися на пам'ять, що так само підлестило нашому гостю. Погодьтеся, для нас з вами це був приємний момент. Я сам багато часу провів з ним, розмовляючи на різні теми, як про настільному тенісі, так і про життя в загальному, і навіть про історію його країни. Як не дивно, але він сам був вражений нашою традиційною українською гостинністю. Адже рядові поїздки в Європу завжди закінчуються лише дружнім рукостисканням і не більше того. Привіт - до справи - до побачення. Ми так не звикли. Чи не наше виховання. Ми просто не маємо права не нагодувати нашого гостя традиційним борщем або солянкою, варениками, не вручити сувенірну пляшку горілки. Це Україна. І Україна в цьому була великим сюрпризом для гостей.

  Перейду безпосередньо до справи і ще раз дала відверте інтерв'ю.

  Після наших з ним бесід в мені з'явилося стільки оптимізму, адже дійсно, Xiom ставить собі завдання бути номером 1 в настільному тенісі. Мало того, вони так впевнено рухаються до своєї мети, що у мене не виникає жодних сумнівів. Вони ними стануть! Як педантично компанія ставиться до кожної дрібниці! Як якісно! Як відповідально! Тепер мене зовсім не дивує той факт, що за своїми продажам в Японії, вже зараз Ксіом обігнали "господарів майданчика". Метелик відстає на цілих 5%. І це у себе вдома - 28% проти 23%. Пам'ятаю рік тому я отримав відскановану сторінку японського журналу настільного тенісу. У ньому наводився топ 10 накладок у всіх групах. Наскільки я був здивований, коли в числі кращих виявив лише одну накладку серії Tenergy. Так, на першому місці - це була Butterfly Tenergy 05FX. А Xiom, запитаєте ви? Скільки? Я вам відповім - 3 накладки серії Vega. Тоді для мене це було сюрпризом, зараз немає.

  З кожною новою накладкою я розумію, як стрімко розвиваються їх технології. Обіцяна ними жовтнева накладка Xiom Sigma 2 вже зараз готова зробити довгоочікуваний переворот у світі настільного тенісу. За описом, накладка Xiom Sigma 2, має велике ігрове пляма і поліпшені зчіпні якості. За словами Сема, саме губка відповідає за обертання накладки. Чим більше у складі губки натурального речовини, тим більше обертання. Чим більше синтетичного, тим більше швидкості. У даний момент Ксіом має свою, особисто розроблену карбонову губку. Вона постійно оновлюється і вдосконалюється.

  Зацікавив процес випробування нової Сигми 2 кращими корейськими тенісистами, яке проводилося всліпу. Були підібрані кілька ракеток з кращими на сьогоднішній день накладками. Випробувавши їх, спортсмени зупинили свій вибір саме на Xiom Sigma 2. І звичайно ж, здивувалися, коли назва не співпало з їх припущенням.

  Відносно підстав. В травні місяці в Кореї була запущена нова фабрика з виробництва підстав. Це перша в світі автоматизована система виробництва підстав. Після послідовних дій машин ви отримуєте дерево абсолютно готове до гри. Повне автоматизування виключило фактор людської помилки. Також фабрика оснащена всім необхідним обладнанням для підтримування стабільної температури і вологості. Коливання цих показників можуть привести до абсолютно різним характеристикам при виробництві одного і того ж підстави. Сюди можна віднести той же вага дерева - влітку він може бути одним, а восени іншим. Крім технічного забезпечення для виробництва підстави беруться кращі породи дерева з обов'язковим відбором за якістю, чим і пишається компанія. Ще одним моментом, що стосується підстав, є абсолютно новий інноваційний матеріал від Ксіома - XCarbon. На відміну від простого карбону, Х карбон легше і в 3 рази дорожче.

  Нове синтетичне волокно було успішно реалізовано в підставах серії Xiom Hayabusa, продаж яких планується з жовтня місяця. Похвалюся - перший дистриб'ютор, хто отримав зразки цих підстав - це ми. І було це приурочено до нашого першого турніру на призи корейської компанії. На перший погляд ракетки стильні і дуже якісні. За характеристиками-легкі та контрольні. З'єднання в підставах Zylon і xCarbon це нова ера виробництва підстав для настільного тенісу.

  Взуття. Виявляється в Сеулі перебуває інститут взуттєвих технологій таких відомих світових марок, як Nike, Reebok, Puma. І саме там Xiom відкриває свій підрозділ! Чекаємо січня. Виробництво взуття для настільного тенісу Xiom почнеться саме з цього місяця. Це все не повний перелік того, що може Xiom і які у них плани. Що можна сказати? Хлопці молодці. Тепер ми будемо з нетерпінням чекати новин з Азії.

 

 З повагою, Закладний Геннадій.

Дата: 11 січня 2013